parasol'e özel arama kutusu

26.4.10

kayıtsız kalıyım diyorum olmuyor!

vakti zamanında feciiii şekilde kıl olduğum sertap erener- demir demirkan çifti bir yerde "bu dünyaya çocuk getirmenin doğru olmadığını düşündüğümüz için çocuk yapmıyoruz" demişlerdi, ben de "ıııııııııyyyykkkkkkk, bu ne idealizm, bu nasıl bir  farkındalık ve biliçlilik geyiği, pehh" diye onları kendi kendime bir güzel yerlerde böcek yapmıştım.

ama itiraf ediyorum ki şimdi, ülkemizde yaşanan her türlü saçmalık, tecavüzcülük, sapıklık, ırkçılık, dincilik, bağnazlık  ve haksızlık karşısında, bu ülkede yaşayacak bir çocuk doğurmanın pek de isabetli bir şey olmayacağını düşünüyorum- dikkat! henüz dünya için değil sadece burası için-. günler geçtikçe geleceğimiz yerin dibine doğru gidiyor, öyle tünelin ucunda ışık filan görünecek gibi değil. moralimi bozmayayım, ben küçük hayatıma devam edeyim derken her gün iğrenç haberler dan dan dan yüzüme çarpıyor, çerçevem daralıyor, içim sıkılıyor.

hiç sanmıyorum ki benim annemle babam beni yapmaya karar verdiklerinde benim gibi endişeli olmuş olsunlar (ki eğer belkide bilselerdi benim gibi bir şeyin geleceğini o zaman kesin olurlardı!). gün bügündür, endişelenme günü. nerdeyim ben deme günü!!

4 comments:

FUNdy said...

Ya sorma ben de bugunku haberler karşısında kusma durumuna geldim. Gerçekten...Söyleyecek çok şey var da ben esas diyorum ki yahu bunlar 14 yaşındaki çocuklar nasıl böyle bişey yaparlar? Sonra biliyorum ki e onlar da farklı bir muamele görmediler ki...

Ya bak haftasonu bir anne gördüm etrafta koşturup duran çocuğuna, durması için, acımasizca iki tane tokat çaktı. Herkesin ortasında. o da yetmedi kolunu burktu. Çocuk nasıl ağlıyor ama bir yandan da annesine sarılmaya çalışıyor...Çocuk dediğin varlık sevgiye muhtaç...aç...korku içinde...tek güven noktası olarak bildiği anasından babasından dayak yiyor; ne feci.

Yani gerçekten o anda o çocuğa sarılıp onunla beraber ağlamak istedim...

işin kötüsü eğitimliler bin defa düşünüyor da cahil cuheyla takımı patır patır doğuruyor.

yani benim de için bunalıyor çok fena.

postmoda said...

çok doğru, çok doğruu!!

FUNdy said...

aaa postmoda.

indis said...

kimlik bunalımı :)