parasol'e özel arama kutusu

2.12.06

WE ARE ACCIDENTS, WAITING TO HAPPEN.

PARFÜM ve KREDİ KARTI

kendimi bildim bileli parfümsüz kaldığımı hatırlamıyorum 3 hafta öncesine kadar... 3 hafta önce parfümüm bitti ve ben bugüne kadar yenisini alamadım. neden?? çünkü freeshop yolundan gelenlere bi türlü sipariş veremedim, ee burada da çok pahalı ve param yoktu, kredi kartımda ismi lazım olmayan şahıslar tarafından rehinli.. geçen ay yine kendimi bildim bileli değil ama uzun süredir çooooooooooook uzun süredir kredi kartsız yaşadım. sıfır alışveriş yani. tabii kolay olmuyor ama bi dur demek lazım. benim gibi her istediğine sahip olmak isteyen kadınlar için bi süre sonra kredi kartı kabusa dönüşüyor, dönüştü.. bu sebeple kredi kartımı kendimden uzaklaştırdım, sadece kendi isteğimle diil mete zoruyla.. kartıma el koyuldu.. herşeyi nakit para ile almaya çalıştım.. zor oldu ama oldu bi şekilde. çok memnunum aslında. işte parfümüm de bitti ve ben alamadım. 3 hafta . düşünün. ne de önemliymiş evden çıkarken parfümlenememek. yokluğu direk hissediliyor. kıymetini bilmek lazım o yüzden. güzel kokmak isteği de ayrıca irdelenesi bi konu. sonunda bugün kredi kartımın rehincisi ve ben parfüm almaya gittik kıymetler anlaşıldıktan sonra. parfüm satan kişi çok çok ısrarcı idi. susmuyo.kafamızda vırvır konuşuyo fenalık ötesi bi şi.. halbuki ben senelerdir kullandığım parfümü değiştirmek arzusundaydım ama ısrarcı kişilik o kadar bezdirdi ki beni yine aynı parfümü alıp çıktım. değişiklik bi daha ki sefere. yaşasın parfüm. aman ne mutlu...

gemi


1.12.06

bu şarkıyı dinleyin- özellikle acı varsa

Oh my heart can't carry much more
It's really, really aching and sore
My heart don't care anymore
I really can't bear more
My hands don't work like before
I shiver and I scrape at your door
My heart can't carry much more
But you couldn't care less
Could you

(the cardigans- couldn't care less)

29.11.06

ne desem boş

BROKEN PLATE

andre kertesz

wanna stay right here
till the end of time
till the earth stops turning
gonna love you till the seas run dry..

demek istiyorum yine... çalıyo radyoda.... aklıma bayram geliyo. deniz kıyısında yalnız başıma güneşlenip defalarca dinlediğim.. bi gün artık dinlemiycem biliyorum da şimdi dinliyorum.

KORKU

içleri fena halde ürkmüş insanlar var. kendilerini göstermekten. isim açıklamaktan. belli etmekten. ifade etmekten.yüzleşmekten. itiraf etmekten. karşı durmaktan.taraf olmaktan. yanında olmaktan. içinde olmaktan. görmekten.görülmekten."ben" dışında bi kelime sarf etmekten çekinen insanlar. belli ki bi kaygıları var. çekinmediklerinde başlarına geleceklerden korkuyorlar. biraz cesaret gerekir, kaçak yaşanmaz hep. içini boşaltmak gerekir bi de, dosdoğru karşıya doğru kusmak lazım. oh rahatlatır insanı. midendeki gereksiz endişeler vücudunu aşağıya çekemez. bi dik olursun.. böyle işte. korkmayın. korkarsanız sadece gece yatarken korkun bari. iç etkenler yerine dış etkenlerden. insanın başına ne gelirse düşüncelerinden gelir. her türlüsü ama iyide kötüde . ay. nerden çıktı sabah sabah. cesurum ya yazdım.

27.11.06

YURDUMUZU TANIYALIM- BURSA GEZİSİ

pazar günü yeşil bursa ya gittik, kısa kısa cık cık izlenimlerimi aktarmak isterim;
1- topçular iskelesi sandığınız kadar yakın diil, o yüzden geçtik mi die telaş etmeyin
2- bursa sandığınız kadar uzak diil, o yüzden gitmemezlik etmeyin
3- eski garajların orası galiba, uludağ kebapçısında iskender yiyin salaş ama pahalı fakat yine de lezzetli tabii (2 iskender 2 içecek 40 ytl :0 )
4- bi muhallebici var orda da kazan dibi çok gusel
5- bursa anadolu lisesi inşaat içinde, kız erkek yatakhaneleri aynı binaya taşınmış ohh..
6- yeşil camiinin binası çok guzel, camların kenarındaki turkuaz renkli çinilere bayıldım, keşke içini de görseydik dedim şimdi.
7- yeşil denen mesire yerinde de eski bursa evleri var
8- her yer bi otantik..
9- yeşil bursa ya o yüzden abartmışlar; sokak levhaları haci yeşili, belediye otobüsleri nil yeşili, banliyö turkuaz yeşili, yeşil yeşili yeşil yeşili
10- uludağa çıkarkende fingirdeme mekanları var
11- zafer alışveriş merkezi var içinde bi sürü mağaza var ve starbucks da var!! (aman ne önemli)
12- kızlar eskiden daha güzelmiş
13- dönüş yolunda topçular kalabalık oluyo en az 1 saat beklersiniz
14- esas süper bi servis var, bilmem kaça mesaj atıyosun ido dan cevap geliyo feribotun kalkmasına kaç dk olduğunu söylüyo..
15- gece yolculuğu süper ama bi de fotoğraf çekme ödevin olmasa :(

gidin işte bakın..

GECE KELEBEKLERİ

geceleri uçan kanatlıları görmek için özel gözlükler satılıyo.. onlardan alırsanız bu kelebekleri görürsünüz.. çok güzeller..

KARAKÖY DE BALIK

cumartesi günü karaköy de perşembe pazarının deniz tarafına denk geldiğini düşündüğüm bir parkın orta yerinde balık yedik bi de JUMBO karides.... süper süper süperdi demek istiyorum... gidip bulun orayı.. halit usta mıydı ali usta mıydı ööle bi şi... plastik bardakta bi de rakı içebiliyosunuz.. tuvaletiniz gelirse köprü altına kadar yürümeniz gerekiyo ama olsun... eğer siniriniz bozuksa hatta hemen gidin keyfiniz yerine geliyo... bi de insanlara kızmayın nişantaşına gittiler die sonra üzülürsünüz..