parasol'e özel arama kutusu

13.12.06

SCIENCE of SLEEP- RUYA BİLMECESİ

close your eyes open your heart

günlerdir seyredilmeyi beklenen film seyredildi.. müthiş.. çok dokunaklı.. dokunaklı olup da gülmekten kendinizi alamamak.. bi kez daha seyredicem. o kadar çok detay var ki.. kabusundan çıkamadığı karton araba, sudan daha parlak selefon, bi türlü cesaret edipte sevdiği kızı götüremediği kayak merkezi, havada uçuşan bulutlar, beyaz gemi ve zaman makinası, ama ama en guzeli golden the pony boy.. ne güzel bi attır o; gri ve altın sarısı spagetti yelesi. ben de binip gitmek istiyorum mümkünse.. satılıyo mudur acaba oyuncakçılarda. sonra nasıl bir hayal gücüdür. çok estetik aynı zamanda. çok beğendim işte budur. ruyalar gerekli bi de.. görmüyosanız bi gariplik vardır. ruya çağırmak die de bi şi var ayrıca. filmin görsel yanı bir yana anlattıkları daha da anlamlı ama bu da bana kalsın.
not: bu filmin michel gondry nin en iyi filmi olduğu yazıp çiziliyo, açıkçası ben eternal sunshine of the spotless mind ı daha başarılı buldum. daha içiçe geçmiş ve derinliği olan bir hikaye. bi de ağlatır fena halde.

11.12.06

ÖPÜŞ

öpüşürken gözler kapalı olur çoğunlukla.dudaklarımızla görürüz o zaman.hissederiz. tadına varırız. tatmaktır. dokunurken de ellerimiz gözlerimizin yerine geçer. dokunmanın ardındaki duygu ve heyecanla dolar belleğimiz. gözleriniz kapalı olsa da görürsünüz o anı. hayalinizde canlıdır eş zamanlı olarak.. daha güzel bir şey var mıdır bi de dokunmaktan. tadına vararak sevmekten. ..öpüşün :)

GEMIN İKİZLERİ


- ikizler burcu musun?
- evet neden?
- hareketli ve hırslısın, tam ikizler gibi..
lost un başlangıç bölümlerinden birinde, birbirlerini tanımaya çalışan kadınlar böyle konuştu.
****************************************
ben hırslıymışım, öyle diyorlar.. kötü bi şimiş ama, öyle de diyolar. hırslı kadından korkulurmuş. halt etmişler. hırslı diilim bi de zaten, istekli ve tutkuluyum. vazgeçmiyorum bi şilerden. uğraşıyorum. bunu da hırs olarak değerlenidirirsek o zaman istediğimiz şeylerin peşinden koş mıycaz mı hiç? kader kısmet diyip geçicek miyiz? sonra varlığımızı sorgulamaz mıyız? bi de sonunda "keşke" dersek çok fena olmaz mı? hayat çaba gerektiriyo, sonunda istediğiniz olsa da olmasa da. iyiyi çağıralım ayrıca. ee tabi tükeniliyo bazen ama sonunda "elimden geleni yaptım" demek daha iyi diil mi? herşey istediğimiz gibi olsun, gönlümüzce.. içimiz rahat sırtımız pek olsun... yaşasın ikizler.. yaşasın yaz çocukları..

10.12.06

LOST

hafta sonu lost olayına girdim ben de.. hadi hayırlısı..