parasol'e özel arama kutusu

7.2.10

her güne bir masal

yapı kredi yayınlarının her güne bir masal kitabını yıllar önce edinmiştim. konsept çok hoşuma gitmişti. planım her akşam yatarken - kitabın öngördüğü şekilde- bir masal okumaktı. her şeyde olduğu gibi heyecanla okumaya başladım ve fakat 3 gün sonra okumaya üşenmeye de başladım. açıkçası masallar dünya masalları olduğu için bazıları da saçma geliyordu. velhasıl sonunda bu kitap başucumda bir dekor objesi olarak  hayatını devam ettirmeye başladı.

bugünlerde çevremdeki insanların yaşamlarına bakıyorum ve hepimiz için "her güne bir masal" olsaydı hayatlarımız ne kadar farklı olurdu diye düşünüyorum. en azından ben kendim için isterdim. günler böyle mi geçmeli? çoğumuzun hayatında 3 kategori var. hafta içi rutinleri, haftasonu rutinleri ve tatiller. benim haftaiçi rutinim hep 7 de başlayıp gece 1 gibi sonlanıyor. rutinin içinde ise hep aynı şeyler var, aynı ofiste, aynı masada bir döngü içinde süregelen işler... akşamları da hep benzer çerçevelerde yapılan şeyler. hafta sonları da yine kısıtlı çevrelerde kendini eğleme çalışmaları...  böylece tüm bir yıl içinde en çok farklılık yaratacak zamanlar tatiller oluyor, onunda çerçevesi iş kanunu.

benim hayalim her sabah kalktığımda yeni bir serüven yaşamak. uyandığımda cep telefounuma bir mesaj gelmeli. şu saatte şurada ol. sonra ben oraya gitmeliyim, giderken yine cep telefonuma gelen metni okumalıyım o gün yapacağım iş ile ilgili... tabii bu işler nasıl belirlenecek? benim 25 yaşından sonra "devlet her güne bir serüven ofisi"ne beyan etmiş olduğum beceri ve isteklerime göre beyan ettiğim işler. eğer beğenilerim ve becerilerim değişirse ofise dilekçe ile başvurulabiliyor. eğer haftaiçi rutinlerim "devlet her güne bir serüven ofisi" tarafından bu şekilde belirlenirse, haftasonu ve tatil rutinlerimde buna göre daha farklı olarak şekillenebilir.tabii bu bir oyun değil sevgili gezegen sakinleri, ücret işi ofis ile benim aramdaki bir şirket tarafından belirlenecek. gerçekleştirdiğim görev sayısına göre de kıdemim artacak. mesela siz bana soracaksınız; "ne işle meşgulsun?",  ben size söyleyeceğim "her güne bir  serüven ofisinde yaratıcı işler istanbul bölge müdürlüğü anadolu yakası sorumlusuyum" vay vay vaaayyyyy!!! ben size soracağım; "ne işle meşgulsun?", sizden biri diyecek ki; "her güne bir serüven ofisinde mimari oluşum ve kentsel gelişim istanbul bölge müdürlüğü avrupa yakası şişli bölgesi sorumlusuyum". ah ah bunun olması için dünyanın tekrar kurulması gerekir!

"sen sıkılmışsın sevgili homo sapiensden dönmüş navi" diyorsanız, belki de haklısınız ama asıl konu hayatımız çoğunlukla aynı rutinler içinde gelip geçiyor ve böyle geçmesi için hayatımız çok kıymetli. düşünün- en azından şu an ki bilincimizle- bu hayata gelişmizin ilk ve son seferi. benim diyeceğim odur ki "don't let them waste our time". jarvis'e selam gönderir bu akşam 17 30'da hafta sonu rutinlerim çerçevesinde, kendisini dinlemek için bbc 6 radio başına geçerim. 

2 comments:

Anonymous said...

her güne bir serüven ofisinde yaratıcı işler istanbul bölge müdürlüğü anadolu yakası sorumlusu'na:)

orman yürüyüşlerinde her an için tatlı bir süpriz kurulu belgrad ormanı komisyon sekreteryasından

http://www.vimeo.com/5714672

hoşçakal

indis said...

sayın genel sekreter, işiniz çok eğlenceli olmalı, çok beğendim. belki ofise dilekçe verip bir süreliğine ben de bu bölgede çalışabilirim :)

video çok güzel seyretmemiştim daha önce hiiçççç!! hayaperest bir durum onunki ve benimki !! :(