parasol'e özel arama kutusu

10.10.09

beğendiklerimizi ifade etmek "cool" olamamak mıdır?

bizim toplumda şöyle bir durum var sanki ama emin de değilim.birilerine yaptıkları şeyi beğendiğinizi söylediğinizde- çoğunlukla- "cool" olmaktan uzaklaşıyorsunuz ve insanların gözünde böceğe dönüşüyorsunuz. bu psikolojik olarak nasıl açıklanıyor bilmiyorum. insanların üzerinde yarattığınız ego patlamasının bir sebebi mi, yoksa insanların iyi bir şey yapması direkman onları sizden üstün mü kılıyor, ne oluyor anlayamıyorum.

ben kendi adıma şunu hiç tereddütsüz olarak söyleyebilirim ki, beğendiğim her şeyi, sahibi kimse söylerim, söylemekten de çekinmem. mesela restoranda yemeği mi beğendim çat ahçıya garson ile mesaj gönderirim, konseri mi beğendim çat sanatçıya mail atarım (brian ferry ye atmıştım en son :)), bir butik mi beğendim hemen sahibine söylerim, müzikleri mi beğendim onu da bulur bunu söylerim. aynı şekilde eğer insanlar benim yaptıklarımı beğenir ve söylerse de bu da hoşuma gider ama hiç egomu araya sokmamaya çalışırım.

velhasıl bu davranışlarımın çoğunlukla garip karşılandığını gördüm. olsundu yine de bunu yapmaya devam edeceğim. iyi iş yapanlar takdir edilmelidir bence, onlar bunu nasıl algılarsa algılasın. şuracıkta iyi iş yapan kaç kişi var zaten!! haa benim bi şi söylemem kimin ne kadar umurunda olmalı o da tartışılır tabii ki... ama her şeye rağmen alçakgönüllü olmak önemlidir diyorum. başka da bi şi demiyorum.

not: ay ımızı bombaladılar sevgili dünyalılar, su bulma ümidi ile. bu da vahim geldi bana.

6 comments:

FUNdy said...

ben bunun tersi durumdan da muzdaribimdir...Kötü yapılan işi söylersin insanların suratları şişer...Başıma çok iş gelmiştir bu yüzden...!!!Aaa ama sen de çok dikkatsiz ve patavatsızsın denmiştir hep...Artık öğrendim demiyom kötü diye...Hı hı...sen beğendiysen benim için OK diyorum...ya da kötü kotarılan profesyonellikler...Aaa olur canım bir dahaki sefere daha iyisini yaparsın...Igggh!!!
Bu arada mesela NASAnın yaptığı gerçekten berbat bişeydir...Bu adamlara bunu yapamazsın diyen kimse yok mudur? Bomba ya da herneyse fırlatmak yerine ellerinde bir testiyle gitseler de doldursalardı suyu? Rezil oldular zati...toz toprak neyin bile oynamamış yerinden...Acebe bu durum kurt adamları nasıl etkileyecek?

indis said...

hahahah yaa hakketen ben kurt adamları hiç düşünmemiştim. artık dolunay olsun olmasın bize saldırmaya çalışacaklar. öccc alacaklar.

yaa aslında kötü olanı söyleme konusundan ben de pek hoşlanmıyorum. dün akşam tam dışarı çıkacakken kardeşim saçını toplasan daha iyi olurdu dedi, beni mahvetti!!!bırak söyleme sen de, hı hı olmuş de geç git :)

FUNdy said...

Ayyy onu bana annem yapar...Tam cikacakken..böyle mi çıkıyorsun kızım der...evet anne ne oldu?...hiiiç..acaba biraz dar mi olmuş etek...der ve ben biterim...

indis said...

benim annem ve babam hiçbir zaman beğenmezler!!!

Anonymous said...

süpersin devam et dostum, ben de şu içi boş cool imajlardan tiksinmiş durumdayım konuşamıyor insanlar birbirleri ile yahu!

Vaka-i Vakvakiye :)

indis said...

yaa evet konuşamıyorum yahuuu!!

dostum?? nadir bir durumdur.