parasol'e özel arama kutusu

19.6.09

TESADÜFİ DURUMLARIN FANATİZMİ OLUR MU?

yine düşünüyordum da, fanatik olmanın ve bazı şeyleri savunmanın ne kadar anlamsız olduğuna karar verdim. bu dünyaya gelirken bizim tercihimize bırakılmayuan şeyler neler?

* anne- baba
* ülke
* din
* cinsiyet

e peki eğer biz tercih etmediysek bunların fanatiği olmamız mümkün mü? (burada anne babayı bu kategori dışında bırakıyorum). hepimiz budist, zenci, afrikalı, erkek/ kız doğabilirdik. ve o zaman da bunların savunucusu olabilirdik. benim bu konularda hiçbir taraf olma durumum yok çünkü seçmediğim şeyin nesinin tarafı olucam. bu işler tesadüfiiiii sevgili insanlar, bu sebeple başıma gelmiş olan bazı tesadüflere şükredebilirim ancak. peki hiç mi fanatik olunmaz. bal gibi de olunur. kendi geliştirdiğimiz şeylerin fanatiği olunur, kendi tercihlerinizin savunucusu olunur. bu sebeple ideoloji, takım tutma, müzik ve diğer görsel sanatlar, meslekler ve kişilerin fanatiği olabilirim ama seçmediğim şeylerin olamam. bu iş nerden çıktı diye soran olursa, ben de bilmiyorum. vahi geldi.

hafta sonu bu dünyaya kardeşim olarak gelen bebeğin düğünü var. heyecan tufanı. kardeşler de seçilmez ama gönlünüzce eğitilir. hihihii... şakaaa..

2 comments:

FUNdy said...

Aferin sana... sen cozuyosun bu isi...:) nasil ama ben cozmusum bitirmisim,sular seller gibi yapmisim da seni de onayliyorum... iyi bir moddur bu benimki...kendine egoyu sisirtirken karsindakini de acaba sevinsem mi modunda birakir ki bu da gene kendi egon icin super bisidir..:) Neyse konumuza donecek olursak...temelde fanatikligin butunu insan ruhu ve nesli icin zarar ziyandir...cunkum birseye baglandin miydi artik o seyin kolesi olursun falan filan...Siz her ne kadar yaziniz da din dogustandir imasi yaptiysaniz da, ben aslinda bunun bir dil surcmesi olduguna eminim, ornegin dininizi kendiniz secebilirsiniz ve bu durumda sizin saviniza gore onun fanatigi olabilirsiniz ve bu durumda hersey olagandir...midir....kine ki?

indis said...

sayın bilirkişi,

beeelli ki (açık e) siz bu işi çözmüşsünüz zira beni de onaylamışsınız:)

aslında dilim sürçmedi de, din değiştirmenin bir ihtimal olmasının yanında aslında bireysel özgürlüklerin değerli olduğu batı dünyası dışındaki diyarlarda pek de makbul ve imkan dahilinde olmamasıdır. bakınız iran-suuuudi arabiya, afganistan ya da ve hatta türkiye. resmi olarak din değiştirmek istesek toplum baskısınnı üstesinden gelmek için çok bedel ödememiz gerekebilir ki çok da fifi..işte aslında bu tam da doğduğun ülkeyi seçemediğin için dinini seçmende de engeller olduğudur. bu da dolaylı bir bağlantıdır. ve ben aslında bir bilirkişi de değilimdir. bu söylemlerim de nacizane geyiktir. aslında sen de şimdi şööle diyebilirsin "e vatandaşlık da değiştirebilirsin" yiyosa ben ingiliz vatandaşı olayım. mümkünse, lütfen, sayın yetkililer, duyun sesimizi. noolur yaaa. hadi ama...

1 temmuz da kalamış da mı buluşuyoruz ne???