parasol'e özel arama kutusu

14.6.09

DOĞUM GÜNÜ VESİLELERİ

kutlamalar söz konusu olduğunda aileler "kutlayanlar" ve "kutlamayanlar" olarak ikiye ayrılıyor. bu gezegendeki yaşam tecrübeme göre bazı aileler yılbaşı ve doğum günlerini pek önemsemeden geçiyor. hediye almalar, pastalar, hindiler, maskeler, gramafon kağıtları, yemekler olmuyor. bazı aileler ise bütün "özel" günleri içlerinden geldiği şekilde çoşkulu ve vecibelere sadık şekilde kutluyor. benim ailem ikinci grup. kendimi bildim bileli bizde yılbaşı ve doğumgünleri çok şenlikli ve ritüelli kutlanır- aman yanlış anlaşma olmasın anneler, babalar ve sevgililer günü bu "özel" günler içinde değildir. esas konu bugün benim doğum günüm. hayatımda ilk kez bu sene kutlama yapmayacak ve sadece ailemle yemek yiyecektim ancak hafta sonuna denk gelen doğum günlerinin güzelliği bu hedefimi gerçekleştirmeye engel oldu. 3 gün 3 gece kutlamalar yapıldı. 2 gecesi kadıköy bir gecesi aile yemeği ve arkadaş buluşmaları olmak üzere cuma, cumartesi ve pazar çok hareketli geçti. buruk bir tarafı olmasına rağmen çok çok güzeldi. emeği geçenlere teşekkür teşekkür...

kutlamalar geleneğine sahip bir aileden gelen ben, bu geleneği etrafımdakilere yaymaya devam etmek istiyorum, lakin bir ufak hediye, 2 telefon, bir pasta ve 3 mum insanın kendisini özel hissetmesine yetiyor. zaten koşuşturma, hayal kırıklıkları, sinir, stres, beton, trafik, iş, güç ve sevgisizlik içinde geçen bu "modern" hayatımızda bu kadarcık ilgi ve alakayı hak ediyoruz bence.

bu arada eksen de bir şarkı dönmekte; bu modern dünyada; şeker oğlanlar, plastik kızlar, kırık kalpler ve hasta eden boşluk hissinden yoruldum demekte. valla sevgili şarkı yazarı ben de yoruldum ne diyeyim. şu plastik kız meselesi de ilginç bir mesele. ama konu dağılmadan ben bu doğum günü postumu yayınlayayım.

sevgili insanlar, yaş almaktan hoşlanmıyor değilim ancak bir süre sonra vücut ruha ayak uyduramayınca ne olacak bu konuda biraz endişeliyim ee ne de olsa artık yirmili yaşlarda değilim. işte bu şekilde kafiyeli cümleler yazma üstadıyım bir de... herkes kendi doğum gününü gönlüne göre geçirsin. diyeceğim budur.

5 comments:

Anonymous said...

Gecmis dogum gunun kutlu olsun Sevgili Indis.

Imza: Munasebetsiz. Kih..Kih.

indis said...

oooooooooo...

nerelerdeydin kaç zamandır? anonimler arasında gözlerimiz seni aradı :)

teşekkürler iyi dilekler için.

Anonymous said...

O anonimlerden biri bendim anlamamis miydin? Ama gecmiste biri beni taklit etmis, ben 2 kere kih'larim.

Elsa said...

doğum günün kutlu olsuuun

indis said...

mersiiiii mersiiiiiiiiiii...