parasol'e özel arama kutusu

26.8.12

feist'ten sonra

Reading'e gidenler yazıyor "festival en iyi İngiltere'de seyredilir" diye. Ben de aynı fikirdeyim. İngiltere'de gittiğim konserler ile burada gittiklerim arasında gerçekten çok çok fark var. Bunun en önemli sebebi, İngiltere'deki konserlerin onların ana dilinde olması. Bunun dışında da bir çok sebep var, ama bunu başka bir post'a saklayabilirim. Bu gece Küçükçiftlik Park'da benim merakla beklediğim Feist konseri gerçekleşti. Mekan ile ilgili bir şeyler demem gerekirse, konser alanı alışık olduğumuz yer değil normalde konserlerin olduğu alanın arka tarafındaki çimlik bölge idi. Nispeten küçük bir mekandı. Bence bu akşam ki konsere de gayet uygundu. 


Bu konserin biletlerini aldığım sırada Twitter'da konser biletlerinin tükenmekte olduğuna dair uyarılar çıkmıştı, ama bu akşam gördüm ki böyle bir şey yoktu. Hatta benim tahmininden daha az kişi vardı. Yetkililere ricam bilet satışını tetiklemek için böyle gaz dolu post'lar girmesinler!

Gelelim konserin kendisine. (Her zaman söylüyorum ben sadece  hayatnın çok önemli bir parçası olan müziğin amatör bir dinleyicisiyim. Bu yüzden düşüncelerimin amatörce olabileceğini hatırlamak isterim.) Konser güzeller güzeli Leslie ve tuhaflar tuhafı vokalistleri ve yakışıklı grup elemanları ile başladı. Ben playlist'i tutmadım ama beklenen şarkılar bir bir söylendi, Turkçe'ye çalışılmş olduğu görüldü, seyirciyi konsere katma çabaları takdir edildi ama gelin görün ki- diğer bir çok başka konserde de olduğu gibi- bence konser havası bir türlü yakalanamadı. Bizim konser sorunsalımız olan arkadaşlar arası muhabbet bu konserde tavan yaptı. Nerelere gitsem etrafımda herkes yüksek sesle muhabbetteydi. Hal böyle olunca gerçekten konseri dinlemeye gelen kişilerin de konsatrasyonu kayboluyor. Bu eminim ki sanatçılara da yansıyor.Feist'e gelince bence o çok marifetli bir müzisyen ve umarım bunu yapmaya devam eder.


konserden kısa notlar:
* konserde alkol olması harika bir şey
* son şarkıda sahneye slow dans yapan erkeklerin çıkması çok komik
* Feist'in "sizin ülkede slow dans yapılıyor mu?) sorusu bizi nasıl tanıdığını biraz anlatıyor
* vokalistler çok şekerdi, eve çaya da gelseler çok guzel muhabbet edilir



3 comments:

gürültü said...

ah biz gidemeyen zavallılar...

indis said...

Neden gidemediniz diye sorsam?

gürültü said...

başka şehirdeyim :(