parasol'e özel arama kutusu

8.3.10

dünya kadınlar günü anladık da neden??

bugün yine birileri tarafından öngörülmüş ve insanlarında peşinden sürüklendiği bir gün : dünya kadınlar günü!!! kusura bakmayın ama  dünya erkekler günü var mı ki dünya kadınlar günü olsun. böyle bir gün ilan ederek bile zavallı kadınlara haklarını savunmak için bir gün bahşediliyor, aman saolun!!! ben almıyayım...
bu kadın hakları söz konusu olduğunda, benim çok başarılı bulduğum bir sanatçı grubu var guerrilla girls... işte onların yukarıdaki mesajı bence kadın- erkek dünyası arasındaki temel konuyu açıklamaya yetiyor.

"kadınların (kadın sanatçıların)  amerikan müzelerine girebilmesi için illa çıplak mı olmaları gerekiyor (yani nüüü tablolardaki gib)?"

2 comments:

FUNdy said...

Neden ki kadın sanatci eserleri sergilenmiyor mu? Bak iste kadin yonetmenimizde oscari kapti zati...
Kadinlar gunu olmasinda bir sakinca goremiyorum. Tabii hafiflestirilmesine ben de kiziyorum. Yani iste mimoza gul vs. diil de esas problemlerin konusulmasi gerekiyor...

indis said...

kadın sanatçı sayısı çok az ve geçmişte zaten kadın sanatçılar ciddiye bile alınmamış. şu anda da baktığında müzelerde sergilenen eserlerin çoğu erkeklere ait. ama nüülerin çoğu da kadın. bugün için benim düşüncemi anlatan deyiş "If there's a day for women. There are no '"woman''s rights'"