parasol'e özel arama kutusu

26.2.10

en en en en en en en en en en en kötüler!!

kötü- iyi, en kötü- en iyi??? göreceden görece beğen!! iyiler, kötüler, güzeller, çirkinler, olmuşlar, olmamışlar... etrafımız bunlarla sarılı. halbuki aslında herkesin iyisikötüsügüzeliçirkini kendine diil mi?? öyle de işte tam da öyle olmuyor. özellikle bu işler bir de geniş kitlelerin kör gözlerine  parmak sokmak sureti ile fecii haller alıyor.

durum şu; mesela geçtiğimiz hafta nme ödülleri verildi!! yani nme dergisinin her yıl düzenlediği müzik üzerine çeşit çeşit ödül verme durumları. bu çeşitliliğin içinde en kötü giyinen kadın-erkek, en kötü albüm ve en kötü grup kategorileri de vardı. kusura bakmasınlar ama bence bu biraz fazla!! genel olarak tüm ödül kategorilerindeki adaylara bakıldığında, herhalde yaş ortalaması 28-30'u geçmez. yani hepsi çok genç... ve düşünün ki 25 yaşındasınız ve en kötü grup ya da en kötü albüm ödülünü alıyorsunuz. bu durumun üzerinizde yaratacağı travma ne olur??? ben şahsen belki de gider bir köprüden atlarım, yani atlamasam da yaşadığım ülkeyi ya da adımı ya da tipimi değiştiririm. hadi iyiyi seçiyorsunuz- ki bu da göreceli- ona bi diyeceğim yok, insanları çabalarından dolayı takdir etmiş oluyosunuz ama bırakın en kötüler doğal seleksiyon ile elensinler, onları milyonların önünde rezil etmeyin!!

tabii burda kandırmacalı bir durum var. "en kötüler" kategorisi olan ödül törenlerine baktığınızda çoğunun halk oylaması ile yapılan ödül sistemleri olduğunu görüyorsunuz. yani günün sonunda organizasyon komitesi "eee bizim bi suçumuz yok valla, halk seçti, her şey demokratik yani" diyebilir, paçayı da sıyırabilir. sevgili komite yiyosa siz seçimi yapın, bi de en kötüler kategorilerini sıralayın, sonra hep birlikte bakalım neler oluyor!!

diyeceğim o dur ki en kötüler kategorisini alanlar bence şu yukarıda görülen nme ödülü heykelini organizasyon yönetimine doğrultsunlar!! çok çok protestolar yapsınlar. hatta  bu kategorinin kaldırılması için trafalgar meydanında çıplak dolaşsınlar!

yavrucum, ödül komitesi, çok ayıp öyle arkadaşlarına kötü, çirkin, şişko, salak, aptal, manyak denmez kii!! cık cık cık!!! ağzinıza biber sürücemmm!

No comments: