parasol'e özel arama kutusu

29.8.09

özgürlük mü gelecek mi

son zamanların en gözde konusu bireylerin özgürlüğü. herkes özgür olmak istiyor. kimse bir şeylere bağlı kalmak istemiyor. kimse hayatına başkalarının karışmasını istemiyor. malum artık hayat şartları o kadar kolay ki, herkes kendi başına hayatını idame ettirebilecek durumda. tabii özgürlüğün birinci kriteri ilişki durumları dolaylı ikinci kriteri ise para. insanlar özellikle uzun süreli ilişkiler yaşadıktan sonra özgür kalıyorlarsa bir daha onu bırakmayı hiç istemiyorlar. karışan yok görüşen yok suçluluk yok, hesap verme yok yok da yok. bunun karşılığında ne var? bir bağlılık durumu, verilen sözler, kısıtlanan hayatlar, heyecansız geçen günler, formaliteler, başını alıp gidememeler... ben şuna karar verdim ki özürlüğümüzün büyük bir bölümünden vaz geçebilmenin en önemli nedenleri gelecek kaygısının minimuma indirilmesi, güvende olma duygusu ve yalnız kalma korkusu. bir elin nesi var iki elin sesi var durumları.

özgürlük o kadar güzel ki onu elde etmek o kadar zor ki onun tadı o kadar nefis ki sanki hiçbir şeye değişilmez gibi geliyor amaaaa bir de gerçekler var, gelecek, yanızlık, yaşlılık, hastalık, zor günler filan falan.. neden illa hep hayatımızda iki yol var ve hangisini seçersek seçelim ikisinin de iyi ve kötü yanları var? neden seçtiğimiz yol hep hep en avantajlısı olamıyor? illa bizi zorlıycaksınız di mi? düşünmek zararlı bi iş.... velhasıl ben şimdi için şimdi mi yoksa gelecek için şimdi mi durumları için ne yapılması gerektiğini bir türlü çözemedim.

not: sanki ilişkiler baş belasıdır demişim gibi anlaşılmasın, aşk en güzel şey ama ömrü bir ömür olmayabilir :)

4 comments:

FUNdy said...

Freedom is just another word for nothing left to loose- JJ

indis said...

hmmmmm, bi seçim olamaz mı yani? bilemedim... ben taraf değilim bu konuda ama pek de haklı bir söz olduğunu düşünmüyorum. ben buna karşı bi şi uydursam "özgür kaldığın süre kendini bulman için sana tanınan bir zaman birimidir" derdim. :)

FUNdy said...

Rahmetli Janis bu sozu ederken ne dusunmus bilmem emma velaqin pek sevdigim bir sarkidir...saplanti seklinde dinlediğim zamanlarda bana pek uyan bi yani vardi. Kaybedecek hicbiseyin yoksa eger ozgursundur. Çok ağır felsefedir esasen de bizim moda uymaz şimdi.

indis said...

ama şeker, burada kaybedecek bir şeyin kalmadıysa diyor ki bu çok farklı bi şi, kaybedecek bir şeyin yoksa dese o başka bi şi..

not: janis bilgim sınırlı olduğu için şarkı tarafı için bi şi diyemiyeceğim :)