parasol'e özel arama kutusu

10.8.09

NEREYE GİTSEK İZ BIRAKIR?

şimdi bugün bir gazete eki olarak, insanlarda iz bırakan 10 şehrin kısa tanıtımı geldi. bu şehirler;

1- küba- havana - görmedim, pek meraklı değilim
2- rio de jenerio- brezilya- görmedim, beni çekmiyor
3- bankgkok- tayland- görmedim, çekici
4- dubrovnik- hırvatistan- görmedim, yakın bir zamanda göreceğimi hissediyorum
5- semerkand- özbekistan- görmedim, aklıma düştü
6- firueres- ispanya- görmedim, ilgilenmiyorum
7- amsterdam- hollanda- gördüm, 3-5 kez daha gitmek isterim

görüldüğü gibi ben bu yaşıma gelmişim daha iz bırakan yerlerden sadece 1 ini görmüşüm. peh. galiba ben yanlış yerlerde gezmişim. hem de o gezdiğim yerlerden bazıları iz de bırakmış bende. gezdiklerim benim olsun da ben size şunu söyliyeyim ki benim yerim kraliçenin yanıdır :) başkası da ister izini bıraksın, ister yalayıp geçsin hepsi hikaye. bu arada turist olmakla gezgin olmak aradındaki dağlar kadarlık olan farkı da bilmek lazım. gezgin olmak isterdim ama bazen şartlar turist olarak takılmaya el veriyor. sağlık olsun bir dahaki sefere gezgin olurum inşallah.

bu arada insanlar üzerindeki bu güney amerika çılgınlığı devam ede dursun, oraların beni neden hiç çekmediğini artık kendim de merak etmeye başladım. kiminle karşılaşsam "ayy ben en çok küba ya gitmek istiyorum" diyo, "ah ah bi arjantine gitsem" diyo, "brezilya yı görsem gözüm açık gitmez" diyo. ve ben ne yapıyorum, manaaasız bir ifade ile onlara öyle mal mal bakıyorum. "ben istemiyorum" diyorum. yüce tanrım, acaba ben neden buralara gitmek için bir istek duymuyorum, güney amerika firijitimiyim neyim? acil cevaplarını bekliyorum. öperim.

4 comments:

Pembe Gözlüklü Kedi said...

sekiz, dokuz ve on numarali sehirler hangileri acaba? :)

indis said...

aaaaaa

valla süper nokta. şimdi baktım ve 10 şehir diye hiç bir kelime topluluğu geçmiyor. tamamen benim şaşkınlığım ve ilk 10 şehir listesi okuma isteğim galiba :)

Cüneyt Kaşeler said...

1 ' e gitmek isterim ama 2 ye kesinlikle gideceğim. Güney Amerika ilgimi çekiyor çünkü onlar bizim ikizimiz, ve yetimhanede farklı ailelere verilmiş aynı içgüdülere farklı kültürlere sahip kardeşleriz biz. Ben onlar nerede yaşıyor görmek istiyorum. Yersen elma :) ben aslında burda yaşamak istemiyorum burası olmasında :):)

indis said...

bak şimdi sana anlamsızca bakıyorum!! sen biliyor musun ki brezilya da kumsala oturuyorsun, sonra anında yanına ikizlerin geliyor ve herşeyini çalıp gidiyor (tv de gördüm). sen o zaman anlatabilecek misin kardeş olduğunuzu? bak, onlar nerede yaşıyor görmek istiyorsan fenerbahçe de oynayan brezilyalıların evlerine git :) :)

ee ben de burada yaşamak istemiyorum ama burası da benim burda yaşamamı istemiyor muhtemelen, zira düzeni bozuyorum kendi çapımda.