parasol'e özel arama kutusu

8.3.09

KIZ İSTEME

çok çok yorucu bir hafta sonu sona erdi.... kardeşimin "kız isteme" töreni gerçekleşti ve onlar istedi babam da verdi. birbirini tanımayan insanların bir salonun içinde birbiri ile konuşmaya çalışması, insan iletişim yöntemlerinin en zoru bence. hele birde o andan sonra "akraba" formatına giriliyor ise... insanın seçmediği ama ömrünün sonuna kadar beraber olmak durumunda olduğu iki grup insan var; bir tanesi kendi ailemiz, ikincisi de evlendiğiniz kişinin ailesi. bunları seçme şansınız yok ama iyi iletişme zorunluluğunuz var. insan ilişkisi özverili olmayı gerektirir ve ben bu konuda cimriyim. az ve öz iletişirim. işte böyle bir durum.. yeni çifte mutuluklar diliyorum buradan.... (çok uzun bir yazı olmayı hak ediyordun ama ben çok yorgunum)

3 comments:

Anonymous said...

Şu zorunluluk olayı başka hangi kültürlerde var çok merak ediyorum. Bir aşkın ve sevginin sonucu ile başlayan evlilik zorunluluklar yüzünden ileride ne tür bir boyuta geçer, işte bunu da merak ediyorum. Kıssadan sonuç : Fazla merak öldürür, ne merak et ne de evlen.

indis said...

bir çok kültürde zorunluluklar var bence, o yüzden bu aşamada türkiye dekileri eleştirmiyorum. sadece zor işler olduğunu vurgulamak istiyorum.. evlilik her iki insan için farklı sonuçlar doğuran bir iş, o da zor bir iş. ama zor olan şeyler yapılmaz diye bir şey de yok.. yani şimdi çook sevdin deli gibi aşık oldun bir de çocuğun olsun istiyosun.. e o zaman zorluklara katlanırsın biraz ve istediğine ulaşır mutlu yaşarsın.. işte hayat böyle bir şey.. her şey için bir şey feda ediliyor..

Evrims said...

birbirini tanımayan ve birbiriyle alakası olmayan insanların bi odada toplanıp iletisim kurmaya calismasi cok komik ve bi okadar da korkutucuydu bence...ama bittii.. yaşasıınn!!

istenen kız