parasol'e özel arama kutusu

28.5.09

PÖTİ BÖRR BENİM VAZGEÇİLMEZ BİSKÜVİM

ufaklığımdan beri sadık kaldığım yiyeceklerden biri işte bu basit, mütevazi, sade ve narin pöti börrdür. güzel pöti börümü çaya batırabilirim, nestcafe ye batırabilirim. soğuk sütün yanında yiyebiliirm ve pöti bör varsa başka bir şey istemeyebilirim. pöti bör ün benim için diğer bir alternatifi de finger bisküvidir. finger, biraz daha tıknaz, daha tatlı, daha yuvarlak ve daha espritüeldir. son senelerde ülker in yeşil sermaye durumu sebebi ile sadece eti pöti bör ve finger alıyorum. biz küçükken ve o zamanlar daha şirin bir aile iken annem pöti bör ün içine lokum koyup yerdi. biz de kardeşimle iki pöti bör ün arasına yağ ve vişne reçeli sürer, bir nevi sandviç yapar, öyle yerdik, hatta bunu bile çaya batırırdım ben. bir de galiba pöti bör mozaik pastanın ana maddelerinden biridir ki bu durum bile pöti böre saygı duymam için yeterlidir.

şimdilerde artık bu aksesuarları kullanmadan direk çaya batırıyorum ve afiyetle yiyorum. malum artık daha sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz!!

pöti börr pöti börr
gel beni gör
seni nasıl da seviyorum
gözlerinden öpüyorum..

bu saçmalığa dayanamadıysanız pöti bör yemeyin, bu da nerden çıktı diosanız şu an çaya pöti bör batırıyorum.

2 comments:

Evrims said...

pöti bör arası lokum ben niye hicc yemedim?..benimkileri de mi sen yiyodun?..ama reçelli doneminde hakkımı kaptırmiicak kadar buyumustum heralde kii gayet net hatırlıyorum..zupeerdii...

indis said...

çünkü annem gizlice mutfakta yiyodu...
hhihihihiihihihhhhihihihihihii