parasol'e özel arama kutusu

14.5.09

MOLLAAAAAAA

evet sakınan göze çöp batar mı batar. benimkine dün gece battı. ataturk havalimanına 9 civarında indim, bir taksiye binmek için sıranın başına gittim, oradaki değnekçi beni taksiye yönlendirdi, ben taksinin bagajının önünde durdum sonra içeriden şoför çıktı. amaaaaaaaaaaaaanııııııın, o da ne, vah vaaaaaaaaaah... şok oldum çünkü şoför bildiğiniz molla, yani bilmediğiniz. yani belki ileride bileceğiniz. ben de bilemiyorum. kısaca 15 cm uzunluğunda kara siyah sakal, az uzun saç, şalvar, sıfır yaka düğmeli gömlek, yelek ve ayağında mes. yani sokakta badem bıyıklar imam sakallar görüyoruz da bu tarif ettiğimden henuz pek görmüyoruz. neyse ben aslında vazgeçip bu taksiye binmesem mi diye çok düşündüm, sonra ayırımcılık kötü bir şeydir diyerek atladım taksiye. şoför bey benim korkularımın tersine müthiş düzgün bir turkçe ile benimle görülmemiş bir şekilde sohbet ediyor: "nereye gideceğiz efendim, ben şimdi bir trafik durumunu öğreneyim efendim, siz nasıl isterseniz öyle gideriz efendim, trafik olduğunda sirkeci vapuruna binin bir de çay içersiniz keyifli keyifli gidersiniz efendim." bunlara rağmen ben az konuştum çünkü bunların altında bir bit yeniği aradım hatta bir ara adamın beni kaçıracağını ve bir ormanda beni "sen misin örtünmeyen pis kafir" diyerek allaha kurban edeceğini filan düşündüm. bir arkadaşıma sırf bu yüzden bir sms attım "ben garip bir taksinin içindeyim, bana bi şi olursa haberin olsun" diye. sonra adam beni maçıında yardımı ile hiç olmayan trafik de evime götürdü, benim 2 liram çıkmadı onu bana helal etti, bir nevi helllalleştikten sonra ayrıldık. ama ben apartmana girerken hala korku içindeydim " acaba evimi belirleyip sonra gelip beni bulur ve kurban eder mi" diye... biliyorum çok şüpheciyim ama ülkemizdeki olaylar beni bu hale getirdi, yetkililere duyurulur.

4 comments:

Melmoth said...

bence yetkili kisi sana bir imkan sunmus, gözünle görmesen, kulaginla duymasan ak sakallı bir 'molla' nin böylesine kibar bir tutum takinacagina inanmayacagin icin seni onunla karsilastirmis. ancak ülkemiz sartlarinda öylesine kemiklesmis ve refleks haline gelmis zihinsel kodlamalar var ki 'korku' hic dinmiyor ve sen 'molla' nin evini belirleyeceginden korkuyorsun.

yetkili kisi de bu sonuc üzerine eminim saskindir.

indis said...

evet, maalesef beynimize girilmiş kodlar bizi rahat bırakmıyor, ama bir tarafta korku salan bir yönetim bir tarafta bana imkan sunan yetkili kafamı karıştırıyor.

Anonymous said...

Aslinda o molla molla degilmismis. Yetkili kisi kilik kiyafet degistirmis arastirma yapiyormus, bir sonraki secimlerde bu bilgileri derleyip toparlayip yonetimine rapor edecekmis. Rapora da soyle bir bilgi yazabilirmismis: Hatun kisi once arabama binmeye cekindi sonra vazgecti. Vazgecme nedenini sorgulamak yerine uzerimize yapismis olan kotu imaji silme planlarimiz dahilinde kendisine gayet kibar davrandim. Kibarligim karsisinda sasirdigini gozlemledim. Bu saskinligin daha sonraki benzer karsilasmalar icin bir altyapi olusturacagini dusunuyorum. Zaten bu arastirmanin bir amaci da arastirmayi uygular iken ayni zamanda kafalardaki on yargiyi degistirmek. Sadece taksilerde degil baska ortamlarda da bu tarz yapilan calismalar ile bize karsi olan onyargilari yavas yavas yikariz. Biri baskasina anlatir o da gider onun gibi onlarcasina anlatir. Boylelikle bu saf aydinlar bizi de aydin olduk sanirlar. Sanmaya gorsunler, gerisi cok kolay sayin yoneticim, arz ederim, yarabbim sukur.

Ya da tam tersini yapalim. Sen arabaya biniyorsun ve "Selamın Aleyküm beyim, ben .... gidecegim. Sana zahmet. Benim efendi gelip beni alamadi, anasindan helal sut emmis, dini butun bir taksici ile don dedi. Yarabbim sukurler olsun ki kadere bak siz beyefendimiz bana tesaduf ettiniz. Yuce rabbim boyledir, benim gibi dini butun bir hanimi korur" deseydin acaba bizim molla senin hakkinda ne dusunurdu? Sasirir miydi dersin?

indis said...

evet çok guzel 2 noktaya temas etmişsin ey anonim kişi.

eğer 1.senaryoyu ele alırsak ben de aynı şeyi düşündüm, yani çok prova edilmiş bir durum bu dedim. ayrıca bu taksinin havalimanı taksi durağına bağlı olması sebebi ile oranın işleticisi tarafından: "bak abicim, sen bu sakal-şalvar-mes-yelek olayına girdin amaaa eğer ki bir müşteriden şikayet gelirse küüllllaaah ları değişiriz" dedi bu sebeple bu abi dikkatli davranıyor.

ikinci senaryo ise çok hoş. bi daha sefere bunu deneyeceğim. bence şaşırırdı ve bu sefer o gidip blog una benimle ilgili bi post yazardı."açık ablaaaaaa" diyee..